INTERNATIONAL FRIENDS’ CLUB OF THE CENTURY PARK    Shanghai, People’s Republic of China       The concept for the site was guided by the desire to maintain and enhance the existing park. Principal features of the site include the lake and Zhang Jia River on the north and west sides.    The project includes a Clubhouse, a Sports and Health Pavilion, two VIP Residences, and 13 Villas. The Clubhouse contains meeting rooms, dining rooms, exhibition space and other meeting and socializing spaces. It is organized around a reflecting pool and landscaped mound, and reaches to the enlarged lake with terraces extending from the main dining room.    The Sports and Health Pavilion offers a variety of venues for individual activities such as swimming, fitness room, yoga, as well as, competitive venues such as badminton, squash, and tennis.    Each of the two VIP Residences is planned around a private courtyard which contains a private swimming pool. The main floor has all the main living spaces oriented to the secluded courtyard, while the bedrooms on the upper level overlook the courtyard and have an overview of the lake and the river.    The Villas are organized in groups of three bedroom suites with a common living and dining space forming one guest house. Two Villas are planned in one block with the ability of joining the living spaces when used by larger groups of visitors.    Client Shanghai Fudong Land Development Ltd.  Design Team Nick Milkovich Architects with Arthur Erickson  Associate Architect CPC Group  Date 2005
       
     
back_2.jpg
       
     
birdeye_2.jpg
       
     
inside.jpg
       
     
inteance.jpg
       
     
VIP_in_2.jpg
       
     
  INTERNATIONAL FRIENDS’ CLUB OF THE CENTURY PARK    Shanghai, People’s Republic of China       The concept for the site was guided by the desire to maintain and enhance the existing park. Principal features of the site include the lake and Zhang Jia River on the north and west sides.    The project includes a Clubhouse, a Sports and Health Pavilion, two VIP Residences, and 13 Villas. The Clubhouse contains meeting rooms, dining rooms, exhibition space and other meeting and socializing spaces. It is organized around a reflecting pool and landscaped mound, and reaches to the enlarged lake with terraces extending from the main dining room.    The Sports and Health Pavilion offers a variety of venues for individual activities such as swimming, fitness room, yoga, as well as, competitive venues such as badminton, squash, and tennis.    Each of the two VIP Residences is planned around a private courtyard which contains a private swimming pool. The main floor has all the main living spaces oriented to the secluded courtyard, while the bedrooms on the upper level overlook the courtyard and have an overview of the lake and the river.    The Villas are organized in groups of three bedroom suites with a common living and dining space forming one guest house. Two Villas are planned in one block with the ability of joining the living spaces when used by larger groups of visitors.    Client Shanghai Fudong Land Development Ltd.  Design Team Nick Milkovich Architects with Arthur Erickson  Associate Architect CPC Group  Date 2005
       
     

INTERNATIONAL FRIENDS’ CLUB OF THE CENTURY PARK

Shanghai, People’s Republic of China

The concept for the site was guided by the desire to maintain and enhance the existing park. Principal features of the site include the lake and Zhang Jia River on the north and west sides.

The project includes a Clubhouse, a Sports and Health Pavilion, two VIP Residences, and 13 Villas. The Clubhouse contains meeting rooms, dining rooms, exhibition space and other meeting and socializing spaces. It is organized around a reflecting pool and landscaped mound, and reaches to the enlarged lake with terraces extending from the main dining room.

The Sports and Health Pavilion offers a variety of venues for individual activities such as swimming, fitness room, yoga, as well as, competitive venues such as badminton, squash, and tennis.

Each of the two VIP Residences is planned around a private courtyard which contains a private swimming pool. The main floor has all the main living spaces oriented to the secluded courtyard, while the bedrooms on the upper level overlook the courtyard and have an overview of the lake and the river.

The Villas are organized in groups of three bedroom suites with a common living and dining space forming one guest house. Two Villas are planned in one block with the ability of joining the living spaces when used by larger groups of visitors.

Client Shanghai Fudong Land Development Ltd.

Design Team Nick Milkovich Architects with Arthur Erickson

Associate Architect CPC Group

Date 2005

back_2.jpg
       
     
birdeye_2.jpg
       
     
inside.jpg
       
     
inteance.jpg
       
     
VIP_in_2.jpg